Novi Sad
26.09.2012.
06:33 > 06:44
Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih protestuju, izjavio je predstavnik nezadovoljnih radnika Novica Cvetković.
  • ns time

    27.09.2012 08:05
    ime moje
    Lepo vam rekoh da niko ne sme vlasnika ove famozne Dunav grupe?Mozda zato sto kalif nije kalif?Mozda je neko drugi?Pa gde je sada Vasin ili gradonacelnik?NIgde jer para nema.
    Samo u Srbiji niko ne sme da izgovori ime vlasnika kao da im je iz oka ispao.Nigde nema njegove slike da se vidi kako izgleda covek koji kaze da je kupio firmu a da nije znao u kakvoj je situaciji.Prodaces ti to prjatelju po istoj ceni po kojoj si i kupio-nabavnoj.
  • mnogo pitanja........

    27.09.2012 05:28
    Da li je moguce da u svim preduzecima koja je privatizovao Borovica bude ista situacija? Da li je moguce da to niko ne primecuje? Da li uopste postoje nadlezni koji bi to trebali da primete? Zasto novinari ne naprave istrazivanje ko je taj covek, ko stoji iza njega? Da li je neko zazmurio na stanje u njegovim firmama slucajno ili zbog nekog drugog razloga? Da li je moguce da se drzava nije naucila pameti na primeru Jerkovica?
    Ja znam odgovore na sva ova pitanja, ali bi trebali da ih znaju i neki drugi u ovoj drzavi...
  • Nađa

    26.09.2012 20:38
    kad će se bobu reći bob
    Radnici se šetaju od pokrajinske vlada do gradske i tako u krug. Radnicima inspekcija naređuje da uklone blokadu kapetanija preti krivičnim prijavama. Pitanje za kapetaniju zašto ne podnese krivilnu prijavu protiv vlabnika Borovice, ali ime tog tajkuna niko se ne usuđuje da pomene pa valjda su to njrgova pčovila pa neka snosi i odgovornost za blokadu. Niko se ne usuđuje da prozove gazde što ne izvršavaju svoje obaveze prema radniku, ako nisu sposobni da izvrše plaćanje onda ih treba kazniti. Samo u zemlji Sebiji radnik može da radi i ne prima zaradu, a gazda da širi svoje privatno vlasništvo i onda ugasi firmu a imovina mu ostaje, to naši političari tako zamišljaju demokratiju inač bi uveli davno finansijsku disciplinu i zakonom osigurali naplatu potraživanja ali to njima ne pada napamet.
  • 26.09.2012 20:07
    Ustaj Srbijo
    Vojni puc , sad je pravi momenat. Blokirati sve , dunav puteve. Pohapsiti takozvane bixnismene i samozvane menadzere po Srbiji. Traziti hitan prijem u Eu i vaditi nas iz govana. Druge nema.
  • carinik

    26.09.2012 18:59
    Odblokirati i premestiti blokadu kod Zemuna. Da znaju srbijanci gde je granica.
  • pawlle

    26.09.2012 16:44
    blokirati sve , celu srbiju blokirati
  • Mrav

    26.09.2012 16:35
    Da li je priča o mravu i cvrčku istinita
    Kada smo bili mladi mravi gradili smo nasipe, prevozili hiljade i hiljade tona nafte, kukuruza, pšenice i uglja od Regensburga do Izmaila. Nasipali smo hiljade tona peska na limanima da se izgrade nova naselja, lomili smo led svake zime kada je plovni put bio zaleđen. I u ratu smo pomagali, prevozili smo ljude sa obale na obalu našim brodovima, učestvovali u čišćenju starog Žeželjevog mosta. Dali smo naše barže da se napravi privremni most, dok se novi ne izgrade.
    A onda je došao prvi crvčak, pa smo radili i za njega. Kupio je za male pare sve što smo do tada stvarali, okružio se sa pet šest satelita i dao im velike plate, a mravi su i dalje radili. Pokupili su sve što se moglo pokupiti, uveli nas u dugove i prodali nas drugom cvrčku.
    Drugi cvrčak je trebalo da isiše praznu školjku do kraja. Uskoro posle toga ostali smo i bez plata, pa smo odjednom shavtili da bajka o mravu i cvrčku ne funkcioniše.
    Sada radimo za drugog cvrčka, imamo radna mesta, a nemamo platu. Ako ne odemo na posao sledi otkaz, a da odemo moramo da pozajmimo novac od svoje dece. Obećava nam se plata, a onda se ne isplaćuje. Dogurali smo do toga da nam se duguje skoro sedam plata. Godinu i po dana radnici na brodovima nemaju šta da jedu. Hranarine se isplaćuju s vremena na vreme. Prete nam svi, od banaka za dignute kredite kada smo primali redovne plate, do Infostana. Seku nam struju, pa u 21. veku živimo kao u 19. Naša deca ove godine nisu kupila knjige, a kako stvari stoje pitanje je kako će se grejati.
    A svi smo već mravi u godinama. Više nismo za pripravnike. Ako svojevoljno napustimo radna mesta koja imamo, ne stičemo pravo ni na kakvu otpremninu, a ni na dodatak sa biroa, jer nismo proglašeni tehnološkim viškom, a ko voli pripravnike od 50 i više godina. Nemamo pravo ni na zdravstvenu zaštitu, pa ne smemo ni da se razbolimo, jer to košta, a mi nemamo platu.
    Staž nam nije upisivan od ferbruara prošle godine, pa i ovo što dolazimo na posao nigde se ne beleži.
    Gradski, pokrajinski i republički cvrčci nam se i ne obraćaju, jer valjda misle da nismo njihova briga, a ni naš lokalni cvrčak, pa verovatno da nikom više nismo potrebni.
    350 mrava valjda treba ukinuti, kao da nikad nisu postojali.
    Valjda smo zato morali da uradimo nešto, jer sami izračunajte tu su i naše porodice 350 x 3 u proseku je mnogo više mrava.
  • ns time

    26.09.2012 15:52
    cik recite: vlasnik
    Neverovatno: na RTV ne smeju ni da zucnu o vlasniku firme Dunav grupa.
    Sve zivo su objavili- i poplave u Nepalu i tigraste komarce ,samo da ne kazu ko je vlasnik Dunav grupe i zasto njega niko nije pitao sto ti gladni radnici sede po brodovima.
    Najvaznije je gde je bio canak, sa kime se danas posvadjao, sta je rekao sluzbenicima u skupstini.
    A jos kad krenu da dave o sportu i vremenu.Bas me briga, mogu i sekire da padaju,sigurno me nece vajni urednici RTV spasavati.Koje kukakvice i uvlakaci.Ma ,nije ni cudo kad oni imaju kadrove kojima jos nisu javili da drug Tito nije sa nama.
  • 26.09.2012 09:56
    nslala
    hmm, dajte 7% pa ćemo odblokirati.
  • 26.09.2012 08:54
    Zašto se ne naloži gazdi da isplati radnicima plate. Pa kad bi prodao svoja 3 auta mogao bi im isplati plate.
    Radnicima su važnije plaze i njihove porodice nego plovni put!

    Ali eto, to je kapitalizam, ako nemaš novca, crkni. Gazde će da žive i da troše novac na gluposti, dok oni koji su im ta novac zaradili će da crknu.
  • -

    26.09.2012 07:22
    -
    pre 10 dana se hrvatski sleper nasukao na ono ostrvo koje vodi do splavova.
    hoce li i taj deo odblokirati?
  • 26.09.2012 07:21
    Moš misliti
    A da li ste naložili Borovici da hitno isplati plate radnicima,sram vas bilo?
  • Scotch Bonnet

    26.09.2012 07:03
    Glas Naroda
    I treba da blokiraju! Trebalo bi da im se pridruzimo.

    Kao sto sam rekao ranije, kad gladni stomaci progovore nema vise nikakve vladavine.
    Drzava je u bankrotu, cipkasti radikali ne znaju sta ce sami sa sobom i situacija ce biti sve gora.
  • eh

    26.09.2012 06:47
    da dunav funkcioniše po bus plus principima, već bi komunalci kao specijalci iz helikoptera sletali na barže... :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna